Som psykolog møder jeg smerte i mange afskygninger

En blog med et særligt fokus på smerte og smertebehandling

-

Blog-manifest

Min mission med denne blog er tofold. 1/ På den ene side har jeg hjulpet mange mennesker med smerter. Jeg vil gerne række ud til mennesker, og hvis man ønsker at arbejde på med at håndtere smerte bedre i samarbejde med mig, koan man via denne blog komme i kontakt med mig. 2/ at give folk en bedre forståelse af smerte og de forskellige smertebehandlingsteknikker, der findes. Ved at deltage i åbne samtaler om smerter søger jeg at give en tilgængelig ressource for folk i alle aldre, baggrunde og erfaringer, der kæmper med smerter, eller dem, der blot ønsker at lære mere om emnet. Gennem denne blog håber jeg at kunne mindske stigmatiseringen af smerter og give viden og støtte, som i sidste ende vil føre til øget velvære for mennesker, der har med smerter at gøre.

"Jo mere du lærer om smerter og håndtering af dem, jo bedre rustet vil du være til at tage livets udfordringer op med selvtillid og modstandskraft"

Hvordan måles bloggens succes

Det vil ikke nødvendigvis være let at måle succesen af en blog som denne. For mig måles succesen i de samtaler og forbindelser, der skabes af denne blog. Det er en succes, når bloggen når ud til flere mennesker og skaber større forståelse for den smerte, som vi alle kan opleve. Det er en succes, når man begynder at gøre en forskel i livet for dem, der føler at håbet svinder og man har en oplevelse af at være alene med sin smerte.

Jeg håber at denne blog kan være en stærk kilde til inspiration og håb for mange.

Erfaringer

Jeg har arbejdet som psykolog igennem 22 år med en bred vifte af de mangle psykologiske udfordringer som findes. Et fællestræk for de mange møder jeg har haft med mennesker er, at der har været en eller flere udgaver af smerte tilstede – om det være sig i kroppen og nervesystemet, i psyken, i det åndelige eller i relationerne til andre eller sig selv. 

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Velkommen til min blog! Jeg er psykolog, og jeg er her for at hjælpe. Jeg forstår, at mange af os kæmper med smerte lige nu, og jeg vil gerne tilbyde dig noget håb og trøst. Jeg håber, at denne blog om smerte og smertebehandling er nyttig for dig

Hvis du føler dig overvældet af smerte, skal du vide, at du ikke er alene; det er en vanskelig oplevelse, som mange mennesker har været nødt til at gå igennem. Men selv om det kan virke umuligt, er der en måde at klare det på.

Lad os først tale om, hvordan du skal gribe din smerte an. Det er vigtigt at anerkende den og være ærlig over for dig selv om, hvordan den påvirker dig. Der er ingen hastværk; vær tålmodig og giv dig selv tid og plads til at bearbejde det. Når du er klar, kan du finde måder at begynde at helbrede på.

En måde at begynde på er at praktisere selvomsorg. Tag dig tid hver dag til at gøre noget, der får dig til at få det bedre, uanset om det er at gå en tur, lytte til musik, læse eller tilbringe tid med venner eller dine kære. Det er også vigtigt at finde en aktivitet eller hobby, der bringer dig glæde, selv om det kun er i et par minutter hver dag.

En anden effektiv overlevelsesstrategi er at tale med nogen. En ven eller et familiemedlem, eller endda en psykolog eller rådgiver, kan hjælpe dig med at bearbejde din smerte. I nogle tilfælde kan medicin også være en mulighed.

Uanset hvad du går igennem, behøver du ikke at gå det alene. Der er ressourcer derude, som kan hjælpe. Hvis du har det svært, skal du ikke tøve med at søge hjælp.

Jeg har arbejdet med smerte på forskellige vis i mange år, og jeg har udviklet en særlig interesse i at hjælpe mennesker med smerter – og med nervesmerter i særdeleshed. Der ud over er jeg også helhedsorienteret psykolog og kan hjælpe med bl.a. depression, angst, lavt selvværd og tab af retning i livet. Kontakt mig hvis du ønsker at arbejde med dine smerter med mig.

 

Artikler om smerte og smertebehandling